U bent hier:Home Onderwerpen Betalen van een boete of maatregel  Betaalgegevens

Betalen van een boete of maatregelBetaalgegevens

Het CJIB int verschillende soorten bedragen, waaronder boetes, leges en schadevergoedingen. Hoe u ervoor kunt zorgen dat de betaling voor uw boete op de juiste plaats terecht komt, leest u hier.

Het rekeningnummer van het CJIB

Voor iedere soort vordering die het CJIB int, is een specifiek rekeningnummer beschikbaar. Op de acceptgiro die u van ons ontvangt, staat het rekeningnummer geprint waarnaar u de betaling kunt overmaken.
Bent u niet meer in het bezit van de acceptgiro? Maak dan voor het juiste rekeningnummer gebruik van het volgende overzicht:

Vermeld het juiste betalingskenmerk

Betaalt u via internetbankieren? Controleer dan altijd of u het juiste bedrag en betalingskenmerk hebt overgenomen van de acceptgiro. Maakt u hierin een vergissing, dan ontvangt u geen waarschuwing maar direct een aanmaning met een forse verhoging. Het is uw verantwoordelijkheid om de volledige sanctie, inclusief administratiekosten, correct en tijdig te betalen.

Betaal op tijd, voorkom een verhoging

Op uw boete staat een datum waarop uw betaling door ons moet zijn ontvangen, de zogenoemde vervaldatum. Als uw betaling op deze datum niet op de rekening van het CJIB is bijgeschreven, dan wordt het bedrag, afhankelijk van het soort boete dat aan u is opgelegd, verhoogd en ontvangt u een aanmaning of herinnering. 
Als u na de vervaldatum alsnog het bedrag van de oorspronkelijke boete betaalt, dan betaalt u mogelijk te weinig en loopt u het risico dat u later alsnog de verhoging moet voldoen.

Het CJIB verstuurt, afhankelijk van het soort boete dat aan u is opgelegd, maximaal twee aanmaningen. Als de vervaldatum van de (tweede) aanmaning of herinnering is verlopen en u hebt het volledig verschuldigde bedrag nog niet betaald, dan zal het CJIB proberen het bedrag via andere wegen bij u te innen.

Wilt u preciezer weten wat u aan innings- en incasso-acties van het CJIB kunt verwachten, bekijk dan de informatie over de inningsprocedure van de boete of maatregel die u is opgelegd: