U bent hier:Home Onderwerpen Betalen van een boete of maatregel  Betaalgegevens

Betaalgegevens

Het CJIB int verschillende soorten bedragen, waaronder boetes, leges en schadevergoedingen. Hoe u ervoor kunt zorgen dat de betaling voor uw boete op de juiste plaats terecht komt, leest u hier.

Rekeningnummer

Op de acceptgiro die u van ons ontvangt, staat het rekeningnummer geprint waarnaar u de betaling kunt overmaken.
Bent u de acceptgiro kwijt? Kijk dan in het onderstaande overzicht naar welk rekeningnummer u uw betaling moet overmaken.

Betaal op tijd, voorkom een verhoging

Op uw boete staat een datum waarop uw betaling door ons moet zijn ontvangen, de zogeheten vervaldatum.

Is uw betaling op de vervaldatum nog niet op de rekening van het CJIB bijgeschreven? Dan ontvangt u een aanmaning of herinnering. Afhankelijk van het soort boete dat u moet betalen, is het bedrag van uw boete op de aanmaning of herinnering verhoogd. Als u na de vervaldatum alsnog het bedrag van de oorspronkelijke boete betaalt, dan betaalt u mogelijk te weinig. In dat geval moet u alsnog de verhoging betalen.

Is de vervaldatum van de laatste aanmaning of herinnering verlopen en hebt u het volledig verschuldigde bedrag nog niet betaald? Dan zal het CJIB proberen het bedrag op andere manieren bij u te innen.

Wilt u precies weten wat u aan innings- en incasso-acties van het CJIB kunt verwachten, bekijk dan de specifieke informatie over de inningsprocedure van de boete of maatregel die u is opgelegd: