U bent hier:Home Onderwerpen Boete voor een onverzekerd of niet APK‑goedgekeurd voertuig  Mijn voertuig is of wordt gesloopt

Boete voor een onverzekerd of niet APK-goedgekeurd voertuig

Mijn voertuig is of wordt gesloopt

Wanneer een voertuig wordt gesloopt, dan moet dat worden doorgegeven aan de RDW.

Er zijn bepaalde soorten voertuigen die u zelf mag slopen of mag laten slopen bij een demontagebedrijf dat niet door de RDW is erkend.
Wanneer u zo'n voertuig zelf sloopt of laat slopen bij een niet erkend demontagebedrijf, dan moet u er zelf voor zorgen dat het voertuig niet meer op uw naam staat. Hiervoor moet u de registratie bij de RDW beëindigen. Pas dan kunt u de verzekering voor het voertuig stopzetten, hoeft u geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen en is de (eventuele) APK-plicht vervallen.
Op de website van de RDW staat vermeld welke voertuigen u zelf mag slopen of mag laten slopen door een demontagebedrijf dat niet door de RDW is erkend.

Voor alle andere voertuigen met een Nederlands kenteken geldt, dat u deze alleen bij een door de RDW erkend demontagebedrijf kunt laten slopen of demonteren. Dit bedrijf zorgt er dan voor dat de registratie in het RDW-register wordt beëindigd, zodat het voertuig niet meer op uw naam staat. Daarna hoeft het voertuig niet meer APK-gekeurd en WA-verzekerd te zijn en u hoeft geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen.

Voorkom nieuwe boetes

Neem voor een juiste registratie van uw gegevens in het kentekenregister contact op met de RDW via (0598) 69 20 00. Daarmee voorkomt u nieuwe boetes in de toekomst!