Welkom!

Op 12 en 13 oktober wordt de begane grond van het CJIB hoofdkantoor omgetoverd tot het epicentrum van de CJIB Hackathon. Het probleem? Eerder contact krijgen met jongeren, want jong geleerd is oud gedaan. Om te helpen voorkomen dat er problemen ontstaan en als ze ontstaan, samen op zoek gaan naar een oplossing die bij hen past. Samen met een multidisciplinair team ga je daarmee aan de slag, met CJIB medewerkers. Of meld je aan met je eigen studententeam? Eerder contact, eerder een oplossing. Heb jij het in je?

Meld je aan voor de CJIB Hackathon: heb jij het in je?
Op 12 en 13 oktober wordt de begane grond van Wester State omgetoverd tot het epicentrum van de CJIB Hackathon. In een uitdagende challenge probeer je samen met je team te komen tot een innovatief prototype. De uitdaging? Eerder contact maken met jongeren die door onbetaalde vorderingen te maken krijgen met oplopende schulden. Eerder contact, eerder een oplossing. Heb jij het in je?

Wat ga je doen?

In een multidisciplinair team van CJIB’ers zoals IT-architecten, projectmanagers, juristen, security & compliance officers en studenten van NHL Stenden Hogeschool, werk je twee dagen aan een oplossing voor de challenge en ontwikkel je -als het kan- een prototype. Je mag natuurlijk ook je eigen studententeam vormen! De dagen worden omlijst door presentaties van bekende technologie- en innovatie-experts zoals Danny Mekić. Daarnaast nodigen we ook ervaringsdeskundigen en professionals op het gebied van schulden uit.

Er wordt ruimschoots voor eten en drinken en ontspanning gezorgd, ook op woensdagavond. Ook maak je -naast eeuwige roem- kans op mooie prijzen. Wat die prijzen zijn, dat houden we nog even geheim. 
In principe zijn alle studenten welkom, hoewel de nadruk ligt op het bedenken van oplossingen met behulp van technologie, maar alle creativiteit is welkom! 

Doe jij mee? Als individu of als team? Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen. Dat stuur je naar hackathon@cjib.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en blijft op de hoogte. Houd je agenda op 12 en 13 oktober wel vrij!

Waar gaat de challenge over?

Jongeren krijgen steeds vaker en sneller te maken met hoge schulden. Tijdens de coronacrisis zijn veel jongeren hun baan verloren. Dat terwijl de kosten voor levensonderhoud alleen maar hoger worden. Ook halen jongeren steeds vroeger hun rijbewijs. Data wijst uit dat zij roekelozer en harder rijden en vaker hogere verkeersboetes oplopen. De oplopende kosten door onbetaalde vorderingen zorgen ervoor dat de schuld kan oplopen. Als we eerder in het proces contact krijgen met de jongeren, kunnen we eerder tot een passende (betaal)oplossing komen. Daarmee doen we op persoonsgerichte wijze recht aan de burger en aan onze maatschappelijke opgave.

Download onderaan deze pagina voor jullie eigen digitale omgeving de posters voor de CJIB Hackathon op 12 en 13 oktober.

Afbeelding

Alle info in 2 minuten!