Kennisgeving strafbaar feit

Hebt u een brief gekregen met een letter O? Dan hebt u een kennisgeving strafbaar feit van ons ontvangen met daarbij een antwoordformulier. U krijgt deze kennisgeving, omdat met uw voertuig een overtreding is gemaakt. Of omdat de eigenaar van het voertuig heeft gezegd dat u de bestuurder was. Wij controleren eerst of u eerder een vergelijkbare overtreding hebt gemaakt. Daarom moeten wij weten of u echt de bestuurder was.

Was u de bestuurder?

Bij de brief zit een antwoordformulier. Daarop kunt u invullen dat u de bestuurder was. Stuur het formulier binnen zeven werkdagen aan ons terug. Lukt dit niet? Dan kunt u ons bellen. U wordt dan telefonisch verhoord. Daarna sturen wij het dossier door naar het Openbaar Ministerie. Zij bepalen hoe het verder gaat.

Was u niet de bestuurder? En weet u wie dat wel was?

Bij de brief zit een antwoordformulier. Daarop kunt u invullen dat wie de bestuurder was. Stuur het formulier binnen zeven werkdagen aan ons terug. U kunt daarop de bestuurder invullen. Wij ontvangen het antwoordformulier graag binnen zeven werkdagen van u retour. Lukt dit niet? Dan kunt u ons bellen. U wordt dan telefonisch verhoord. Wij sturen dan de bestuurder een brief. Ontkent de bestuurder of kunnen we geen contact met de bestuurder krijgen, dan nemen we weer contact met u op.

Was u niet de bestuurder? En weet u niet wie dat wel was? 

U was niet de bestuurder tijdens de overtreding omdat:

  • het voertuig al verkocht was
  • u het voertuig niet meer leasde
  • het voertuig gestolen was
  • de kentekenplaten vervalst waren

Belt u ons dan.

Ons telefoonnummer is 058 234 20 47. Dit kan op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

 

 

Uw reactie mag maximaal 250 karakters tellen.
Naar boven

Dutch visitor

International visitors

This will take you to another section of our site with
information specifically for international visitors.
Sluiten