Onze website is vernieuwd!

Direct een boete betalen, betalen in delen aanvragen én antwoord op de meest gestelde vragen: op onze vernieuwde website vindt u snel de juiste informatie en diensten. We hopen dat u met een heldere navigatie, begrijpelijke taal en een nieuwe vormgeving nog beter uw weg vindt.

Digitalisering is een belangrijk onderwerp voor ons. De succesvolle lancering van ons Digitaal Loket is daar overtuigend bewijs van. Een vernieuwde website die geschikt is voor mobiele apparaten en klaar is voor de toekomst, is een logisch vervolg. De nieuwe website is sinds maandag 23 januari beschikbaar.

De bezoeker in de hoofdrol

Bezoekersstatistieken en gebruikerservaringen speelden een hoofdrol bij het realiseren van de site. Naar welke informatie zoekt u? Wat zijn de meestgestelde vragen? En wat hebt u nodig om een boete te kunnen betalen of om aan te geven dat u het ergens niet mee eens bent? Door deze vragen centraal te stellen bij de ontwikkeling van de website is een heldere navigatiestructuur neergezet, waarin de meest gezochte onderwerpen duidelijk in beeld zijn. 

Toegankelijk, begrijpelijk en flexibel

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste uitgangspunten van de website. Naast dat de overheidsrichtlijnen zijn toegepast, is een grote stap gemaakt om teksten in begrijpelijk Nederlands aan te bieden. Op die manier is de site prettig bruikbaar voor iedereen. Bovendien is de site nu ook goed leesbaar op smartphones en tablets.

Opensourcesoftware als basis

Een flexibel opensourcesysteem ligt aan de basis van de nieuwe website. De inzet van opensourcesoftware is een streven van de overheid waar het CJIB graag bij aansluit. Nieuwe functionaliteit wordt bij opensourcesoftware gedeeld en aangeboden voor hergebruik door anderen.

Ook na de lancering gaat het werk aan de website door. De komende maanden meten wij nauwgezet of bezoekers inderdaad eenvoudig hun weg weten te vinden, welke nieuwe onderdelen nuttig blijken en waar nog verbeteringen nodig zijn.
 

Naar boven

Elke boete een andere letter

Op onze brieven staan vaak letters. U kunt hieronder zien hoe de boete heet.
Verkeersboete / Mulder
Premies voor uw zorgverzekering
Strafbeschikking
Boetevonnis
Schadevergoeding
Ontnemingsmaatregel
Europese boete
Kostenvergoeding Huurcommissie
Transactievoorstel
Boete van de RVO
Voorbeeld beschikking verkeersboete
Sluiten

Dutch visitor

International visitors

This will take you to another section of our site with
information specifically for international visitors.
Sluiten