Kennisgeving strafbaar feit

Hebt u een brief gekregen met een letter O? Dan hebt u een kennisgeving strafbaar feit van ons ontvangen met daarbij een antwoordformulier. U krijgt deze kennisgeving, omdat met uw voertuig een overtreding is gemaakt. Of omdat de eigenaar van het voertuig heeft gezegd dat u de bestuurder was. Wij controleren eerst of u eerder een vergelijkbare overtreding hebt gemaakt. Daarom moeten wij weten of u echt de bestuurder was.

Was u de bestuurder?

Bij de brief zit een antwoordformulier. Daarop kunt u invullen dat u de bestuurder was. Stuur het formulier binnen zeven werkdagen aan ons terug. Lukt dit niet? Dan kunt u ons bellen. U wordt dan telefonisch verhoord. Daarna sturen wij het dossier door naar het Openbaar Ministerie. Zij bepalen hoe het verder gaat.

Was u niet de bestuurder? En weet u wie dat wel was?

Bij de brief zit een antwoordformulier. Daarop kunt u invullen dat wie de bestuurder was. Wij ontvangen het antwoordformulier graag binnen zeven werkdagen van u retour. Lukt dit niet? Dan kunt u ons bellen. U wordt dan telefonisch verhoord. Wij sturen dan de bestuurder een brief. Ontkent de bestuurder of kunnen we geen contact met de bestuurder krijgen, dan nemen we weer contact met u op.

Was u niet de bestuurder? En weet u niet wie dat wel was? 

U was niet de bestuurder tijdens de overtreding omdat:

  • het voertuig al verkocht was
  • u het voertuig niet meer leasde
  • het voertuig gestolen was
  • de kentekenplaten vervalst waren

Belt u ons dan.

Ons telefoonnummer is 058 234 20 47. Dit kan op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

 

 

Bekijk ook