Post van het CJIB in uw Berichtenbox

Het CJIB plaatst berichten in uw Berichtenbox, als u hiervoor toestemming hebt gegeven op MijnOverheid.

Hebt u uw account op mijn.overheid.nl geactiveerd? Dan kunt u – nadat u bent ingelogd - onder Instellingen aanvinken, dat u post van het CJIB in uw Berichtenbox wilt ontvangen.

Organisaties berichtenbox

Welke post kunnen wij in uw Berichtenbox zetten?

Onze regel is: hebt u ons aangevinkt op MijnOverheid? Dan sturen wij ons antwoord op al uw schriftelijke en digitale verzoeken zowel naar de Berichtenbox als via de post naar u toe.

Bijvoorbeeld:

Stuurt u ons een brief met een vraag? Dan sturen wij u een brief terug via de Berichtenbox én via de post. Vraagt u via een webformulier op onze website betalen in delen aan? Ook dan ontvangt u ons antwoord in de Berichtenbox én via de post.

Uitzondering: Overzicht openstaande boetes
Op deze regel is één uitzondering: Vraagt u online een overzicht aan van de boetes die u nog aan ons moet betalen? En hebt u ons op MijnOverheid aangevinkt? Dan ontvangt u dat overzicht alleen in de Berichtenbox. Wij sturen dat overzicht dan niet ook nog via de post naar u toe.

Krijgt u boetes ook in de Berichtenbox?

Nee, boetes krijgt u via de post toegestuurd. In de wet staat dat wij dat zo moeten doen.

Hoe weet u wanneer er post in uw Berichtenbox staat?

U krijgt een email als er nieuwe post in uw Berichtenbox staat. U moet er dan wel voor zorgen, dat uw emailadres bekend is in uw account op MijnOverheid.
Wilt u controleren of uw emailadres goed geregistreerd staat? Ga dan naar mijn.overheid.nl en log in met uw DigiD. U kunt uw e-mailadres controleren bij 'Instellingen'.

Kan iemand anders uw zaken in de Berichtenbox voor u regelen?

Ja. Als u wilt dat iemand anders uw zaken in de Berichtenbox regelt, dan kunt u die persoon machtigen. U kunt dit regelen via machtigen.digid.nl.

Uw reactie mag maximaal 250 karakters tellen.
Naar boven

Dutch visitor

International visitors

This will take you to another section of our site with
information specifically for international visitors.
Sluiten