CJIB gastheer Europese conferentie over verkeersveiligheid

(Leeuwarden - 31 mei 2018) Het CJIB ontvangt op 31 mei en 1 juni 2018 Europese partners op de jaarlijkse conferentie ‘EU conference on Road Safety Control 2018’. De bijeenkomst staat in het teken van verkeersveiligheid in Europa.

Deelnemers aan de conferentie komen uit België, Cyprus, Duitsland, Finland, Frankrijk, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje en Slowakije.

Centraal staat de grensoverschrijdende handhaving van verkeersovertredingen, gebaseerd op de richtlijn Cross Border Enforcement, die innen van boetes van niet-ingezetenen mogelijk maakt.

Vorig jaar was de conferentie in Frankrijk en was ANTAI de gastheer. Leeuwarden is dit jaar de  Culturele Hoofdstad van Europa. Daarom vindt de conferentie dit jaar plaats in Leeuwarden en is het CJIB gastheer van de conferentie. Het CJIB wil hiermee anticiperen op internationale ontwikkelingen, zoals het toenemende verkeer over de landsgrenzen heen. De inzet is daarbij dat er geen onderscheid mag zijn tussen de handhaving van verkeersovertreders die in Nederland wonen of uit het buitenland komen.