Digitaal loket Tot dinsdag 21 mei werken wij aan ons Digitaal Loket. U ziet daardoor mogelijk uw gegevens niet of het duurt lang voor deze getoond worden. Onze excuses voor het ongemak!
Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Ik ben het niet eens met de straf die de rechter mij heeft gegeven

Bent u het niet eens met de straf die de rechter u heeft gegeven? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit heet ‘in hoger beroep gaan’. U doet dat door een brief te schrijven. Deze brief stuurt u dan naar de rechtbank waar de rechter de uitspraak heeft gedaan. Hieronder leest u wanneer u dit moet doen.

Wanneer moet u bezwaar maken tegen de straf van de rechter?

Bent u het niet eens met de straf van de rechter? Dan moet u bezwaar maken binnen twee weken na de uitspraak van de rechter. Of binnen twee weken nadat u voor de eerste keer hoort wat de uitspraak van de rechter is. Het Openbaar Ministerie heeft na de uitspraak ook twee weken de tijd om hiertegen bezwaar te maken.

Moet u de boete van de rechter al betalen als u bezwaar maakt?

De rechtbank beslist of u de boete al moet betalen of dat u op de uitspraak op uw bezwaar kunt wachten. U krijgt daarover een brief van de rechtbank.

Let op:

  • Hebt u van de rechter een geldboete gekregen van minder dan € 50,00? Dan kunt u geen bezwaar maken.
  • Bent u het niet eens met een Europese boete? Dan kunt u geen bezwaar meer maken. Dit kon alleen in het land waar de boete vandaan komt.