Ik wil een spoedbetaling doen

Zit u in de gevangenis? En komt u vrij als u al uw boetes hebt betaald? Of wilt u betalen voor iemand in de gevangenis om hem vrij te laten komen? Dan kunt u een spoedbetaling doen. Hieronder leest u hoe u dit doet.

Hoe doet u een spoedbetaling?

Wilt u dat het geld dat u betaalt snel op onze rekening staat? Doe dan het volgende:

  1. Laat uw bank weten dat u een spoedbetaling wilt doen. Vraag aan uw bank wat de extra kosten hiervoor zijn.
  2. Maak het geld over naar ons rekeningnummer NL40 INGB 0705 0051 94. De naam van de ontvanger is CJIB te Leeuwarden. Betaalt u vanuit het buitenland? Dan hebt u ook onze BIC-code INGBNL2A nodig. U moet ook het betalingskenmerk er bij zetten.

Wat doen wij als het geld op onze rekening staat?

Hebt u alle boetes betaald? Dan geven wij dit door aan de gevangenis waar u bent of waar de persoon is voor wie u hebt betaald. U komt alleen direct vrij als u geen andere straffen meer hebt. Hebt u ook een vrijheidsstraf gekregen van de rechter? Dan blijft u in de gevangenis. U kunt deze straf niet betalen om vrij te komen.

Hoe lang duurt het voor het geld op onze rekening staat?

Als u betaalt met een spoedbetaling, dan staat het geld meestal binnen twee tot drie uur op onze rekening. Staat het geld voor 16:00 uur op onze rekening? Dan geven wij dat nog dezelfde dag door aan de gevangenis. Staat het geld na 16:00 uur op onze rekening? Dan geven wij dat de volgende werkdag door. 

Wilt u weten of het geld op onze rekening staat?

Hebt u een spoedbetaling gedaan? En wilt u weten of het geld op onze rekening staat? Bel ons dan op telefoonnummer 058 234 20 66. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur.

Let op: het duurt twee tot drie uur voordat het geld op onze rekening staat.