Digitaal loket Tot dinsdag 21 mei werken wij aan ons Digitaal Loket. U ziet daardoor mogelijk uw gegevens niet of het duurt lang voor deze getoond worden. Onze excuses voor het ongemak!
Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Doorgeven bestuurder en verwerking van persoonsgegevens

De Officier van Justitie kan u een strafbeschikking opleggen wanneer u een strafbaar feit hebt gepleegd. Is het strafbare feit  gepleegd met een voertuig dat op dat moment op uw naam stond? Of bent u door de eigenaar van het voertuig opgegeven als bestuurder op dat moment? Dan ontvangt u een brief van het CJIB om contact met ons op te nemen. Daarmee willen we onderzoeken wie op dat moment bestuurder was van het voertuig.

Het onderzoek naar de bestuurder is een wettelijke taak van ons. Wij hebben daarom voor deze taak de rol van verwerkingsverantwoordelijke. 

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Om u een brief te sturen om contact op te nemen, moeten wij persoonsgegevens verwerken. Wij krijgen deze gegevens van het Openbaar Ministerie.

De gegevens die wij kunnen verwerken voor deze taak zijn:
-    Volledige naam
-    Adres, postcode en woonplaats
-    Geboortedatum
-    Geslacht
-    De verklaringen van de betrokken personen

Met wie delen wij gegevens?

Wij delen deze gegevens alleen met het Openbaar Ministerie.

Hoe lang bewaren wij gegevens?

Hoe lang wij uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van het Onderzoek bestuurder mogen bewaren, hangt onder andere af van:
•    het soort strafbaar feit opgelegd 
•    en van de straf die hiervoor kan worden opgelegd. 
In artikel 14 van de Wet politiegegevens staan de bewaartermijnen.