Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Opgave Beschermingsbehoefte

Wij hebben u een brief gestuurd. Hierbij zit een antwoordformulier en een folder. In de folder leest u waarom een dader (mogelijk) meer vrijheden krijgt. Ook leest u hierin meer over de mogelijke wensen. 
Velden aangegeven met een * zijn verplicht.
Uw gegevens
Gebruik van uw persoonlijke gegevens
Wij gebruiken uw persoonsgegevens alleen voor het doorgeven van uw beschermingsbehoefte(n) aan onze ketenpartners. Zo worden uw gegevens bijvoorbeeld gedeeld met Reclassering Nederland voor het toezien op naleving van de opgelegde voorwaarden. Meer informatie hierover kunt u lezen in de folder welke is toegevoegd aan de brief.
Beschermingsbehoefte
Hieronder geeft u aan welke beschermingsbehoefte u wenst als de dader meer vrijheden krijgt.
 
Hebt u geen wensen? 
Geef dit dan hieronder aan bij optie 6. Eerder opgegeven wensen vervallen dan ook.

Bij aanvullende informatie kunt u de reden voor de beschermingsbehoefte aangeven zoals bijvoorbeeld:

 • Contactverbod 
  U wilt dat de dader u niet opzoekt, belt of mailt. De dader mag op geen enkele manier contact met u zoeken. Uw gegevens (voornaam, achternaam en geboortedatum) worden opgenomen in de voorwaarden welke in een beschikking of beslissing worden gedeeld met de dader.

  Wilt u niet dat uw gegevens worden gedeeld met de dader? Dan kan een contactverbod niet worden toegepast
   
 • Locatieverbod
  U wilt de dader niet tegenkomen. De dader mag daarom niet in bepaalde gebieden komen. Dit is bijvoorbeeld een plaats waar u vaak bent, zoals uw huis of werk. Bent u nabestaande van een delict als moord- of doodslag? Dan kunt u ook denken aan de begraafplaats waar het slachtoffer ligt. Geef in de aanvullende informatie aan om welke locatie het gaat.

  Denkt u er bij het aangeven van het gebied aan dat deze gedeeld wordt met de dader? Wilt u dit niet? Dan kan een locatieverbod niet worden toegepast.
   
 • Verhuisplicht
  De dader moet ergens anders gaan wonen dan op het adres waar hij woonde op het moment van het delict. Bijvoorbeeld omdat het dichtbij uw eigen adres is.
   
 • Vestigingsverbod
  De dader mag niet bij u in de buurt gaan wonen.
  Geef hieronder, in de aanvullende informatie, aan om welke straat/wijk/plaats het gaat.

  Denkt u er bij het aangeven van het gebied aan dat deze gedeeld wordt met de dader? Wilt u dit niet? Dan kan een vestigingsverbod niet worden toegepast.
 • Ik heb andere wensen
  Geef in de aanvullende informatie aan welke wensen dit zijn.
Welke beschermingsbehoefte?
Hoe lang zijn uw beschermingsbehoefte van kracht?
Opgegeven beschermingsbehoefte zijn vanaf de datum van doorgeven één jaar geldig. Indien nodig zullen wij u na deze termijn opnieuw vragen naar uw beschermingsbehoefte.
Hebt u vragen of wilt u meer uitleg over wat wel en niet kan? Neem dan contact op met het IDV via telefoonnummer 088 699 1951.
U kunt uw voorkeuren altijd veranderen. Neem daarvoor contact op met het Informatiepunt Detentieverloop (IDV), telefoonnummer 088 699 1951 of stuur een mail naar IDV@om.nl.
Aanvullende informatie
Geef hieronder uw aanvullende informatie door. Bijvoorbeeld welke contactverbod, locatieverbod, etcetera.