Betalingsregeling Hebt u een vraag over uw betalingsregeling? Log dan in met uw DigiD en regel het makkelijk zelf

Verkeersboete vanuit buitenland betalen met creditcard

Leeuwarden, 18 september 2023, 11:16 uur — Inwoners van Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk en Polen die een boete hebben gekregen voor een verkeersovertreding in Nederland, kunnen die nu ook met creditcard bij het CJIB betalen. Met deze uitbreiding van de dienstverlening maakt het CJIB het betalen van verkeersboetes voor mensen in het buitenland een stuk eenvoudiger.

Toegankelijke dienstverlening

Met deze maatregel is het voor mensen in het buitenland makkelijker om aan hun verplichtingen te voldoen. In Nederland zijn we gewend aan iDeal, maar in het buitenland is het gebruikelijk om te betalen met een creditcard. Het CJIB sluit aan op deze behoefte, zodat ook deze mensen zelf eenvoudig en snel online zaken met het CJIB kunnen afhandelen.

Positieve ervaringen

Het CJIB verwacht dat het aantal creditcardbetalingen in de toekomst flink gaat toenemen. In de eerste week hebben al tientallen mensen hun verkeersboete succesvol met creditcard betaald. Het CJIB gaat de komende tijd het aantal betalingen met creditcard volgen en vraagt gebruikers om feedback. Zijn de ervaringen positief, dan wordt de mogelijkheid om te betalen met creditcard naar meer landen uitgebreid. Ook naar landen buiten de EU.

Hoe werkt betalen via creditcard?

Op de verkeersboete voor inwoners van Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk of Polen staat een QR-code. De QR-code verwijst naar de pagina van de website van het CJIB met betaalgegevens. Na bevestiging van deze gegevens verschijnt de betaalpagina voor creditcard. Het is alleen mogelijk om met Visa of een Mastercard te betalen.