Digitaal loket Tot dinsdag 21 mei werken wij aan ons Digitaal Loket. U ziet daardoor mogelijk uw gegevens niet of het duurt lang voor deze getoond worden. Onze excuses voor het ongemak!
Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Regeling wanbetaler

Wij leggen u uit wat er gebeurt als u bent aangemeld bij het CAK voor de Regeling wanbetaler.
 1. Hebt u nog geen afspraken gemaakt met uw zorgverzekeraar over de betaling van uw schuld? Dan moet u elke maand (bestuursrechtelijke) premie aan het CAK betalen. 
   
 2. Het CAK vraagt eerst uw werkgever of uitkeringsinstantie om uw premie te betalen. Zij halen de premie dan af van uw salaris of uitkering.
   
 3. Lukt dat niet? Dan vraagt het CAK ons om ervoor te zorgen dat u de premies betaalt. Als u zorgtoeslag krijgt, gebruiken wij die om een deel van uw premie te betalen. Dit betekent dat wij en niet u, uw zorgtoeslag van de Belastingdienst krijgen.

  Voor het bedrag dat dan overblijft, krijgt u een brief van ons. Hierop staat hoeveel u binnen zes weken nog moet betalen. U kunt dit bedrag niet in delen betalen.

   
 4. Hebt u na zes weken niet betaald aan ons? Dan doen we twee dingen:
  1. Eerst sturen we u een brief met een herinnering. Daarin vragen we u om zo snel mogelijk te betalen. U hebt dan ook al de rekening voor de nieuwe maand gekregen. Die moet u ook betalen.
  2. Betaalt u daarna nog steeds niet? Dan vragen we een deurwaarder ons te helpen. U kunt proberen met de deurwaarder af te spreken om het bedrag in delen te betalen. Betaalt u niet? Dan mag de deurwaarder uw spullen verkopen. Ook mag hij aan uw werkgever of uitkeringsinstantie vragen om een deel van uw loon of uitkering aan hem over te maken. Of aan uw bank om geld van uw rekening aan hem over te maken.
   U moet ook de kosten voor de deurwaarder betalen.

Wat gebeurt er als ik afspraken heb gemaakt over de betaling van mijn schuld aan mijn zorgverzekeraar?

Hebt u de schuld bij de zorgverzekeraar betaald? Of hebt u zich aangemeld voor schuldhulpverlening? Dan geeft uw zorgverzekeraar dit door aan het CAK. U betaalt uw premie dan weer gewoon elke maand aan uw zorgverzekeraar. Niet meer via ons aan het CAK. 

Video: De regeling Wanbetalers. Zo werkt het.