Toegankelijkheid

Onze website en ons Digitaal Loket moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Wij vinden het belangrijk dat u onze informatie en online diensten makkelijk kunt vinden, gebruiken en bekijken. Om dat te bereiken maken wij onze website en ons loket volgens de eisen voor digitale toegankelijkheid.

Toegankelijkheidsverklaring

Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Dit geldt dus ook voor het CJIB. In onze verklaring staat in hoeverre onze website en ons loket voldoen aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. Ook staat in deze verklaring welke maatregelen wij nemen om te zorgen dat onze website en ons loket toegankelijk blijven.

Deze verklaring wordt aangepast wanneer er verbeteringen zijn doorgevoerd.

Toegankelijkheidsproblemen melden

Hebt u problemen met de bruikbaarheid van onze website? Of hebt u geen toegang tot de informatie die u zoekt? Laat het ons weten. Gebruik hiervoor de ‘duimpjes’ onderaan een pagina. Als u voor ‘nee’ kiest, dan kunt u daarna uw reactie invullen. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren, zodat u en andere bezoekers in de toekomst betere toegang hebben tot onze informatie. Hebt u problemen met de bruikbaarheid van ons Digitaal loket? Stuur ons dan een e-mail. 

Toegankelijkheid van CJIB.nl en Digitaal loket

Het voldoen aan de eisen voor digitale toegankelijkheid heeft de aandacht van het CJIB. Op dit moment voldoen de website van het CJIB en ons loket nog niet volledig aan deze eisen (versie 2, niveau AA). Hierdoor kunt u toegankelijkheidsproblemen ervaren. Zo zijn nog niet alle PDF’s toegankelijk. Momenteel werken wij er aan om de problemen op te lossen.