CJIB vernieuwt brieven bestuursrechtelijke premie zorgverzekering

Het CJIB wil in begrijpelijke taal en op toegankelijke wijze communiceren. Daarom zijn na de brieven over de verkeersboete ook de brieven voor de inning van de bestuursrechtelijke premie zorgverzekering vernieuwd.

Het CJIB int voor het CAK de bestuursrechtelijke premie zorgverzekering. De brieven die het CJIB hiervoor verstuurt, zijn vernieuwd. Het betreft de brieven die het CJIB stuurt naar mensen die wel een zorgverzekering hebben afgesloten, maar die een achterstand hebben in de betaling van hun maandelijkse premie.

Hoe zien de nieuwe brieven eruit?

Afbeelding

(Klik op het voorbeeld voor een vergroting)

De brief is in begrijpelijke taal geschreven. Het expliciet benoemen van twee stappen legt de focus op de acties die op dit moment van de ontvanger van de brief worden verwacht. 

Het belangrijkste is dat de ontvanger afspraken maakt met zijn zorgverzekeraar. Daarom staat dat in stap 1. In stap 2 wordt de ontvanger van de brief aangespoord om het openstaande bedrag op tijd te betalen.

De vormgeving van deze brieven sluit aan bij andere correspondentie van het CJIB. De overzichtelijke kolom met betaalinformatie is net als het kleurgebruik inmiddels herkenbaar als afkomstig van het CJIB.