Doorgeven bestuurder

Iemand heeft een strafbaar feit gepleegd met een voertuig. Wij willen weten wie de bestuurder was. In de brief 'Doorgeven bestuurder' vragen wij u deze informatie aan ons door te geven. 

Waarom krijgt ú deze brief?

 1. U krijgt deze brief omdat u de kentekenhouder bent
  U bent de kentekenhouder van het voertuig waarmee een strafbaar feit is gepleegd. Dit betekent dat het kenteken van het voertuig op uw naam staat. We willen nu weten of u ook de bestuurder was op het moment van het strafbare feit.

  Óf

 2. U krijgt deze brief omdat iemand u als bestuurder heeft opgegeven
  Iemand heeft aan ons doorgegeven dat u de bestuurder van het voertuig was op het moment van het strafbare feit. Wij willen van u weten of dat klopt. 

Wat moet u verder weten?

 • U bent niet verplicht een verklaring te geven. U kunt dan op het formulier kiezen voor 'ik wil geen antwoord geven'. Vul het formulier wel in.
   
 • Door het formulier in te vullen zegt u dat u de bestuurder was. Het betekent niet dat u de overtreding erkent.
   
 • Kunt u bewijzen dat u het strafbare feit niet gepleegd kúnt hebben? Bijvoorbeeld omdat uw voertuig of de kentekenplaten van uw voertuig werden gestolen? Of als uw voertuig op dat moment helemaal niet op die locatie is geweest? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u dan welke bewijsstukken nodig zijn en waar u deze naartoe kunt sturen. 
   
 • Reageert u niet op onze brief Doorgeven bestuurder? 
  Dan sturen we u eerst een herinneringsbrief. Reageert u daar ook niet op? Dan proberen wij twee keer om u te bellen. Lukt het ook niet om u telefonisch te spreken? Dan laten we dat aan het Openbaar Ministerie weten. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder met deze zaak moet gebeuren.  
   
 • Ontvangt u een strafbeschikking? Dan staat daarop uitgelegd wat u kunt doen als u het niet eens bent met de boete.

Kies hieronder de situatie die bij u past

Hebt u geen DigiD? Of belt u liever? Meer informatie hierover vindt u in de brief.