Digitaal loket Tot dinsdag 21 mei werken wij aan ons Digitaal Loket. U ziet daardoor mogelijk uw gegevens niet of het duurt lang voor deze getoond worden. Onze excuses voor het ongemak!
Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Betalingsregeling aanvragen

U wilt een betalingsregeling afspreken. Hieronder staat de link naar het formulier waarmee u uw aanvraag kunt doen.

Wat doen wij?

Nadat u uw aanvraag hebt ingediend, gaan wij deze beoordelen. U krijgt dan van ons een brief. In deze brief staat of u in termijnen mag betalen. Mag dat dan kunt u inloggen met uw DigiD en de afspraak ook digitaal bekijken

Wij beoordelen bij uw aanvraag alle bedragen die u nu moet betalen. Moet u daarna een nieuw bedrag betalen? Neem dan contact met ons op.

Voldoet uw aanvraag niet aan de regels? Dan kunnen wij uw verzoek afwijzen.

In hoeveel termijnen mag u betalen? 

Als we een betalingsregeling afspreken, moet u elke maand een bedrag aan ons betalen. Hieronder staat in hoeveel maanden u het openstaand bedrag dan moet betalen.

Openstaand bedrag*Aantal maanden
Tot € 1203
€ 120 tot € 3006
€ 300 tot € 4509
€ 450 tot € 1.25012
€ 1.250 tot € 2.00018
€ 2.000 tot € 3.00024
€ 3.000 tot € 4.00030
€ 4.000 en hoger36

* Het openstaand bedrag is het bedrag dat aan ons betaald moet worden op het moment dat u een aanvraag doet.

Is het maandbedrag te hoog?

Dan kunt u een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Dit betekent dat we gaan kijken welk bedrag past bij uw financiële situatie. U moet daarvoor bewijstukken opsturen.

Gaat u in beroep? Vraag dan geen betalingsregeling aan

Bent u in beroep gegaan nadat u al had afgesproken de boete in termijnen te betalen? En heeft het Openbaar Ministerie of de rechter beslist dat u de boete toch moet betalen? Dan moet u opnieuw een aanvraag doen om de boete in termijnen te betalen.