Digitaal loket Tot dinsdag 21 mei werken wij aan ons Digitaal Loket. U ziet daardoor mogelijk uw gegevens niet of het duurt lang voor deze getoond worden. Onze excuses voor het ongemak!
Betalingsregeling Wilt u een betalingsregeling afspreken? Of wilt u informatie over de regeling die u hebt afgesproken? Log dan in met uw DigiD

Wettelijke schuldsanering

Uw cliënt is toegelaten tot de wettelijke schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Wat kunt u in deze periode van het CJIB verwachten?

Voordat iemand wordt toegelaten tot de Wsnp levert het CJIB een overzicht aan met zaken die wel en niet kunnen worden ingediend.

Moet uw cliënt tijdens de Wsnp nog iets aan het CJIB betalen? 

Tijdens de Wsnp stoppen wij met het innen van de zaken die we voor de Wsnp hebben ingediend. De boetes die wij niet hebben ingediend, moet uw cliënt wel betalen. En krijgt uw cliënt tijdens de WSNP een nieuwe boete? Dan moet hij die ook betalen.

Mijn cliënt kan de niet-ingediende of nieuwe boetes niet betalen. Wat nu?

Uw cliënt kan hier op onze website nagaan of hij de boetes in termijnen mag betalen. Voldoet hij aan de voorwaarden? Dan kan hij via een webformulier meteen een aanvraag voor een betalingsregeling indienen. 

Wat gebeurt er na afloop van de WSNP?

Krijgt uw cliënt een schone lei? Dan stoppen wij definitief met de inning van de ingediende (Wahv-) verkeersboetes. Hebben wij daarnaast andere boetes ingediend? En staat daarvan nog een bedrag open? Dan moet uw cliënt dat bedrag als nog betalen. Dat kan – onder voorwaarden – in de vorm van een betalingsregeling. Uw cliënt krijgt daarover van ons een brief.

In het Centraal Insolventieregister staan de gegevens van wettelijke schuldsanering (Wsnp), faillissement en surseance van betaling. Deze worden bijgehouden door de verschillende rechtbanken. Het Centraal Insolventieregister vindt u op rechtspraak.nl

Wilt u snel en veilig informatie bij ons opvragen of aan ons doorgeven?

Maak dan gebruik van het CJIB Businessportaal.
In ons businessportaal kunt u via een veilige verbinding overzichten schulphulpverlening en saneerbare vorderingen opvragen. U ontvangt die overzichten dan in de meeste gevallen direct. En in geval van een MSNP of WSNP - traject kunt u in het businessportaal wijzigingen doorgeven. 

Hoe kunt u gebruik maken van het CJIB Businessportaal?

U kunt het CJIB Businessportaal gebruiken als u eHerkenning met (minimaal) betrouwbaarheidsniveau 3 hebt. eHerkenning is een inlogsysteem waarmee ondernemers, ambtenaren en organisaties veilig online zaken doen.
Vraag hier eHerkenning aan

Hebt u eHerkenning en wilt u toegang krijgen tot ons businessportaal? Neem dan contact met ons op.