U bent hier:Home Onderwerpen Boete voor een onverzekerd of niet APK‑goedgekeurd voertuig  Mijn voertuig komt niet op de openbare weg

Boete voor een onverzekerd of niet APK-goedgekeurd voertuig

Mijn voertuig komt niet op de openbare weg

Bent u van plan met uw voertuig tijdelijk of definitief niet meer op de openbare weg te komen? Schors dan de geldigheid van uw kentekenbewijs bij de RDW, voordat u de verzekering opzegt.

U hoeft gedurende de schorsing uw voertuig dan niet APK te keuren, niet WA te verzekeren of er motorrijtuigenbelasting voor te betalen. Haalt u het voertuig wel uit de verzekering, maar vergeet u het te schorsen, dan ontvangt u een boete.

U kunt de schorsing online regelen via de website van de RDW:

Verleng de schorsing op tijd

U kunt de geldigheid van uw kentekenbewijs voor maximaal 1 jaar laten schorsen. Wilt u het langer dan 1 jaar schorsen, dan moet u de schorsing jaarlijks op tijd laten verlengen. U kunt deze verlenging regelen vanaf 6 weken voordat de bestaande schorsing afloopt.

De RDW controleert na afloop van de schorsing of uw voertuig weer is verzekerd en of het voertuig weer APK-goedgekeurd is. Is dat niet het geval, dan ontvangt u een boete.

Voorkom nieuwe boetes

Neem voor een juiste registratie van uw gegevens in het kentekenregister contact op met de RDW via (0598) 69 20 00. Daarmee voorkomt u nieuwe boetes in de toekomst!