U bent hier:Home Partners  Organisaties met een groot wagenpark

Ontvang boetes digitaal

Organisaties en bedrijven met een groot wagenpark kunnen gebruik maken van onze service waarbij boetes digitaal worden aangeboden.

Bent u werkzaam bij een organisatie met een groot wagenpark en ontvangt u regelmatig boetes van ons die u doorbelast aan werknemers of klanten? Wilt u ook een einde maken aan de papierstroom die gepaard gaat met het verwerken van deze boetes? Maak dan nu de overstap naar het digitaal ontvangen en verwerken van boetes.

U ontvangt dan de beschikkingen, aanmaningen en beslissingen van de officier van justitie en de kantonrechter alleen nog digitaal. Vervolgens kunt u de boetes versturen naar uw werknemers of klanten.

eHerkenning of SFTP

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om uw bestanden digitaal te ontvangen:

1. Business Portal
U kunt uw klaargezette bestanden handmatig downloaden via de Business Portal van het CJIB. Voor het gebruik van de Business Portal hebt u eHerkenning nodig om toegang te krijgen tot uw boetes.

Een belangrijke voorwaarde is dat u kiest voor minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ bij uw aanbieder.

2. SFTP
U kunt er ook voor kiezen om uw bestanden automatisch te downloaden via een SFTP-server. Hiervoor hebt u geen eHerkenning nodig.

Om de overstap naar de digitale verwerking van boetes te kunnen maken, ontvangt u van ons op aanvraag een zogeheten werkafspraak. Als wij de werkafspraak ondertekend van u terug ontvangen, krijgt u van ons de gegevens die u nodig hebt om uw boetes digitaal te ontvangen.

Wilt u de werkafspraak aanvragen of hebt u nog andere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.