Betaalt u de premie niet?

U hebt uw maandelijkse premies voor de zorgverzekering al meer dan zes maanden niet betaald. Daarom heeft uw zorgverzekeraar uw gegevens doorgegeven aan het CAK. Hieronder leest u met welke stappen u te maken krijgt, als u uw premies niet betaalt.

Wat gebeurt er als u de premie voor de zorgverzekering niet betaalt?

 1. Het CAK vraagt uw werkgever of uitkeringsinstantie om uw premie te betalen. Zij halen de premie dan af van uw salaris of uitkering.
   
 2. Lukt dat niet? Dan vraagt het CAK ons om ervoor te zorgen dat u de premies betaalt. Als u zorgtoeslag krijgt, gebruiken wij die om een deel van uw premie te betalen. Dit betekent dat wij en niet u, uw zorgtoeslag van de belastingdienst krijgen.

  Voor het bedrag dat dan overblijft, krijgt u een acceptgiro van ons. Hierop staat hoeveel u binnen zes weken nog moet betalen. U kunt dit bedrag niet in delen betalen.

 3. Hebt u na zes weken niet betaald aan ons? Dan doen we twee dingen:
  1. Eerst sturen we u een brief met een herinnering. Daarin vragen we u om zo snel mogelijk te betalen. U hebt dan ook al de rekening voor de nieuwe maand gekregen. Die moet u ook betalen.
  2. Betaalt u daarna nog steeds niet? Dan vragen we een deurwaarder ons te helpen. U kunt proberen met de deurwaarder af te spreken om het bedrag in delen te betalen. Betaalt u niet? Dan mag de deurwaarder uw spullen verkopen. Ook mag hij aan uw werkgever of uitkeringsinstantie vragen om een deel van uw loon of uitkering aan hem over te maken. Of aan uw bank om geld van uw rekening aan hem over te maken.
   U moet ook de kosten voor de deurwaarder betalen.

Wat moet u doen?

U moet de schuld bij de zorgverzekeraar betalen. U kunt de zorgverzekeraar bellen en een afspraak maken om de schuld in delen te betalen.

Hebt u de schuld bij de zorgverzekeraar betaald? Of hebt u zich aangemeld voor schuldhulpverlening? Dan geeft de zorgverzekeraar dit door aan het CAK. U wordt dan afgemeld als wanbetaler.

Bent u afgemeld als wanbetaler?

Het CAK geeft aan ons door dat u bent afgemeld als wanbetaler. Het CAK maakt daarna een eindafrekening.

Moet u nog iets betalen? Dan sturen wij u een brief met het bedrag wat u nog moet betalen. U mag dit bedrag in delen betalen. In de brief staat hoe dat moet.

Meer informatie

Uw reactie mag maximaal 250 karakters tellen.
Naar boven

Elke boete een andere letter

Op onze brieven staan vaak letters. U kunt hieronder zien hoe de boete heet.
Verkeersboete / Mulder
Premies voor uw zorgverzekering
Strafbeschikking
Boetevonnis
Schadevergoeding
Ontnemingsmaatregel
Europese boete
Kostenvergoeding Huurcommissie
Transactievoorstel
Boete van de RVO of openstaand bedrag bij de DUO
Bestuurlijke boete
Voorbeeld beschikking verkeersboete
Sluiten

Dutch visitor

International visitors

This will take you to another section of our site with
information specifically for international visitors.
Sluiten